Johannes Tovatt handed out the Erskine Prize!

Photo Jonas Malmström

New Chairman of Ruth and Ralph Erskine’s Scholarship Fund is Johannes Tovatt who together with Bengt Ahlqvist and H.M. Queen Silvia handed out the “Erskine Prize” at Arkitekturgalan 2017.

The winner of the award was the Spinelli project. Architectural students and teachers from the University of Kaiserslautern together with refugees and with the support of the city, as well as local construction companies, designed and built on their own a community centre. The building was built on the area of the former American Spinelli Barracks in Mannheim, Germany, near H.M. Queen Silvia’s childhood home.

The building is shaped as a stage for larger crowds along with a closed courtyard for contemplation and met the needs expressed by residents at the refugee camp.

Read more about the project here https://arkitekten.se/nyheter/erskinepriset-till-center-flyktingar/